به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویٰژه خود نوشت: این خبر را محمدرضا خباز، (معاونت امور تقنینی در معاونت پارلمانی دولت روحانی و استاندار اسبق سمنان) عنوان کرد. وی با بیان اینکه نباید از فرصت صندوق صرفنظر کرد، به روزنامه آرمان گفت: در بین جریان اصلاحطلبی دو نگاه حاکم است که اتفاقا هر دو نگاه نیز اعلام موضع کرد. یک نگاه برخورد جبهه اصلاحات ایران است که عدهای معتقد بودند باید کاندیدا داد و عده دیگری میگفتند نباید کاندیدا معرفی کرد که اینجا از طریق سخنگوی جبهه اعلام شد که ثبتنام کنید یا خیر، تکلیف با خود چهرههای اصلاحطلب است. اگر تشخیص دادید که موثر هستید ثبتنام کنید. آنچه مسلم است جبهه اصلاحات ۴۵ نفر هستند که ۱۵ نفر اشخاص حقیقی منتخب آقای خاتمی هستند و ۳۰ نفر دیگر نیز از ۳۰ حزب اصلاحطلب حضور دارند. این ۴۵ نفر اختیار را در ید تصمیمگیری خود اصلاحطلبان قرار دادند، اما ۵ حزب اصلاحطلب مقداری پا را فراتر گذاشتند.
خباز افزود: حزب اعتماد ملی، حزب کارگزاران سازندگی، حزب اسلامی کار و خانه کارگر، حزب مردمسالاری و حزب دیگری که حضور ذهن ندارم. این ۵ گروه اعلام کردند که به اعضای خودمان پیشنهاد میکنیم اگر در شهرستانهای موردنظرشان احساس میکنند رای دارند و مایلند ثبتنام کنند. لذا این پنج حزب ثبتنام کردند، اما از بقیه خبر ندارم. لذا اگر اصلاحطلبی شناختهشده ثبتنام کرده باشد خلافی نکرده و اگر ثبتنام هم نکرده باشد باز هم حرکت خطایی مرتکب نشده است.
این ۵ حزب از جمله اعتماد ملی که خود من جزو آن هستم و ثبتنام هم کردم، تشخیصمان این بوده که اگر به صددرصد نرسیدیم به درصد کم هم قانع باشیم. نظر ما ۵ حزب این بود که نباید از ظرفیت صندوق رای صرفنظر کرد. اگر به جایی رسید چه بهتر و اگر به جایی نرسید چیزی از دست ندادیم.
در همین حال، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب اصلاحطلب مردمسالاری اعلام کرد: از اصلاحطلبهای مجلس دهم که آمار گرفتم، حدود ۲۵ نفر از این افراد در انتخابات ثبتنام کردهاند، یعنی اگر همین افراد تأیید صلاحیت شوند میتوان یک لیست (در تهران) ارائه کرد.
پیش از این، مهدی آیتی فعال اصلاحطلب و نماینده مجلس ششم خبر داده بود: حزب کارگزاران، شعبههای استانیاش را فعال کرده است و اگر جبهه اصلاحات لیست ندهد، لیست جداگانه خود را میدهد. آنها نگاهشان این است که نباید عرصه انتخابات را ترک کنیم. کارگزاران دارد به وصیت مرحوم هاشمی عمل میکند. آقای هاشمی میگفت باید در انتخابات شرکت کرد ولو آنکه ببازیم. اگر هم کرسیهای حداقلی به دست آوردیم، بهتر از ترک صحنه است.
از سوی دیگر، کمالالدین پیرموذن نماینده سابق مجلس از طیف اصلاحطلبان گفته است: افراد نزدیک به خاتمی، سیدحسن خمینی و لاریجانی و... پیگیری کردهاند تا افرادی برای نامزد در انتخابات مجلس ثبتنام کنند. برخی افراد اصلاحطلب در این مرحله پیشثبتنام کردهاند اما نمیخواهند علنی کنند. او به خبرآنلاین گفت: در جلساتی که با برخی از این آقایان مثل جهانگیری، مرعشی، باهنر، لاریجانی و... داشتیم قرار بود برای حضور بیشتر افرادی که نام برده بودم تلاشهایی صورت گیرد و آقای جهانگیری به جد تا حصول نتیجه نهایی پیگیر باشند.
وی درباره این ارزیابی که «اکثر افرادی که شما اشاره کرده بودید، پیشثبتنام خود را رد کردند»، اظهار کرد: اطلاعات ما میگوید بیشتر آنها کاندیدا شدهاند. بنده به جد پیگیر هستم که بتوانیم ۱۷۰ کاندیدا را بعد از تایید صلاحیت مورد حمایت قرار دهیم. تا آنجا که من در جریان بودم افرادی نزدیک به آقایان خاتمی، سیدحسن خمینی و لاریجانی و... پیگیر بودند که نخبگان کاندیدا شوند.
از سوی دیگر، جلال میرزایی عضو فراکسیون اصلاحطلبان در مجلس دهم که ثبتنام کرده، به روزنامه شرق گفت: واقعیت امر آن است که حسن روحانی یا علی لاریجانی و چهرههایی از این دست سالیان متمادی در مناصب مختلف حضور داشتهاند و اکنون برای جوانان و فعالان اصلاحطلب، میانهرو و معتدل دیگر حضور این افراد جذابیت چندانی ندارد و از حضور آنها در عرصه انتخابات استقبال نمیکنند. این افراد هم ترجیح میدهند به جای حضور مستقیم، از نیروهای همسو با خود حمایت کنند. کسانی مانند آقای لاریجانی، جهانگیری، دکتر عارف و سایر احزاب به افراد نزدیک خود پیشنهاد کردهاند که در مرحله پیشثبتنام حضور پیدا کنند